Packraft Huren

Wat zijn packrafts?

Packrafts zijn robuuste 1-persoon (SOLO) of tweepersoon (DUO) rafts die door hun brede basis stabieler zijn op het water in vergelijking met kano’s en kajaks. Dit maakt de boten zeer geschikt voor een breed publiek. We willen zo veel mogelijk mensen op een verantwoorde en duurzame manier op het water krijgen en laten genieten van de natuur en de rust die het stromende water brengt. Onze lichtgewicht packrafts zijn gemakkelijk mee te nemen met alle vormen van vervoer: te voet, met de fiets, de step, het openbaar vervoer of zélfs in de auto. Een packraft huren is je vrijheid in een rugzak!

20230423 170820000 iOS Groot
20240218 151608000 iOS 1 Gemiddeld 1

Inspiratie

We hebben zelf al heel wat waters getrotseerd in België en het buitenland. Heb je vragen over een bepaald traject? Waar wel, waar niet varen? Hoe een packraftavontuur organiseren? We helpen je graag verder om het perfecte avontuur samen te stellen. Neem contact op!

Een packraft huren voor jouw microavontuur? We stellen onze packrafts ter beschikking van avonturiers die hun eigen plannen hebben uitgewerkt. We voorzien een handige rugzak zodat je je packraft overal mee kan nemen. Hieronder vind je meer informatie over ons materiaal en de mogelijkheden om te huren.

Ontdek onze packraftsets

We verhuren vier packrafts van Mekong waarvan we zelf overtuigd zijn dat ze alles in huis hebben om jouw avontuur te faciliteren.

Onze packraftsets bestaan uit: packraft, peddel, zwemvest en droogzak (20L). De set wordt meegegeven in een handige rugzak (40-60L).

Packraft huren 3
20210424 081353041 iOS Groot

Leeftijd

De SOLO packrafts zijn beschikbaar vanaf 15 jaar en/of een minimale lichaamslengte van 150 cm. Dit om ervoor te zorgen dat de kapitein over voldoende body beschikt om de packraft te kunnen besturen. Schip ahoy!

Voor kinderen jonger dan 15 jaar hebben we onze DUO packrafts zodat ook zij onder begeleiding van een volwassene het water op kunnen. We voorzien ook aangepaste zwemvesten. Vermeld de leeftijd van je kinderen bij de reservatie.

Door de stabiliteit van de packrafts zijn de boten geschikt voor iedereen. Op vlak of rustig stromend water, onder normale weersomstandigheden, is het risico op omkantelen zeer klein.  

Het is zeer moeilijk om op basis van leeftijd de capaciteiten van een kind in te schatten. Doe dat vooral zelf, op basis van volgende criteria:

 • Gewicht solo packraft, 5 kg
 • Wandeling doorgaans 4 – 12 km
 • Snelheid peddelen 2-3 km/u

Budget

PACKRAFTSET SOLO

Een dag = €40
Weekend/Tweedaagse = €60
Extra dag = €25
Een week = €185

PACKRAFTSET DUO

Een dag = €60
Weekend/Tweedaagse = €90
Elke extra dag = €40
Een week = €240

Waarborg per set: €100 (max. 400 euro, via overschrijving)

Packraften op de Zuidlede 1 Gemiddeld

Afspraken verhuur

Belangrijkste huurvoorwaarden

Het is de verantwoordelijkheid van de huurder om:

 • het materiaal te behandelen als een goede huisvader, huismoeder, huismus
 • het materiaal enkel te gebruiken waarvoor het gemaakt is
 • de wetgeving rond bevaarbaarheid van onze waterlopen te kennen en na te leven
 • onze huurvoorwaarden als onderdeel van onze algemene voorwaarden na te leven

Ophalen/Terugbrengen

Het materiaal dient opgehaald te worden in Ekeren, na bevestiging via e-mail. De momenten van ophalen en terugbrengen worden niet meegerekend in de huurperiode.

Onze verhuurbox is beschikbaar voor ophalen en terugbrengen op het moment dat het jou het best uitkomt. De box staat te Hoeklaan 3, 2180 Ekeren.

Materiaal aan huis/op locatie geleverd

Mogelijk vanaf 6 sets. Enkel na afspraak en indien dit in onze planning past.

Leveringskosten voor de volledige reservatie worden bepaald op basis van de afstand heen en terug vanaf onze uitvalsbasis in Ekeren tot het opgegeven adres aan 30 cent per km. 

Je geeft de interesse in thuislevering aan via het reservatieformulier en we nemen contact op. 

Onderstaande prijzen zijn indicatief en het minimum:

 • Regio Antwerpen: 25 euro
 • Regio Herentals/Lier: 30 euro
 • Regio Mechelen: 30 euro
 • Regio Gent/Deinze: 35 euro
 • Regio Leuven: 35 euro
 • Regio Aarschot/Diest: 40 euro
 • Regio Pelt: 40 euro
 • Buiten deze regio’s: te bespreken