Contact

Mathias op Beversafari

Hey! Ik ben Mathias. Heb je een vraag over Packraften.be? Laat het me weten!

Heb je een algemene vraag over packraften, hoe het in elkaar zit, waar je op moet letten bij het boeken? Lees dan zeker ook onze FAQ!

Let op: Ik zit vaak in het bos of op het water, waardoor een antwoord soms even op zich laat wachten. Geen paniek. Ik zit daar goed. ūüėČ

Gegevens

Packraften.be is een concept van Fagus Outdoor BV
 
Fagus Outdoor BV
Mathias Michielsen
Jozef Aertssensstraat 13
2180 Ekeren
 
info@packraften.be
+32 498 682 520
 
BTW 0779 547 923
BE81 0689 4374 1824

Vaak gestelde vragen

Je kan in principe reserveren tot zo lang er packrafts beschikbaar zijn voor een specifieke activiteit of in onze verhuurlocaties. Liefst minstens een dag op voorhand. De plaatsen zijn echter beperkt, dus we raden aan om tijdig te reserveren, zeker voor de drukke periodes in het hoogseizoen (juli-september). 

Reserveren kan enkel door het volledig invullen van de reservatietool op de pagina van de locatie of activiteit. Je ontvangt van ons via email een bevestiging met gegevens en praktische info. Let op: je reservatie is pas definitief na ontvangst van de betaling. Heb je al even niets van ons ontvangen (ook niet in je spamfolder)? Neem dan telefonisch contact op, via het nummer: +32498682520.

Als het te gevaarlijk is op het water, kunnen we de activiteit niet laten doorgaan. Bijvoorbeeld bij té sterke wind kan je weggeblazen worden. Bij te veel regenval is het niet plezant. We bekijken steeds enkele dagen van tevoren de weersvoorspelling en indien een tocht niet kan plaatsvinden kan je die kosteloos verplaatsen naar een nieuwe datum. In het geval wij de tocht annuleren, brengen we je daarvan onmiddellijk op de hoogte.

Met onze vloot van +90 packrafts hebben we voor iedereen geschikt materiaal in huis. Via onze verhuurlocaties voorzien wij solo en duo packrafts, vergezeld van een opblaaszak, een 4-delige peddel, een zwemvest, en een waterdichte rugzak om je spullen in op te bergen.

Daarnaast hebben we ruim packrafts beschikbaar om je te voorzien in geschikt materiaal voor jouw eigen avonturen. Via verhuur vanuit Ekeren zijn deze packrafts voor jou beschikbaar.

Draag sportieve wandelkledij aangepast aan het seizoen. Op het water is het altijd frisser dan aan land, dus voorzie een extra laagje. Vermijd een jeansbroek of katoenen kledij. Kies liever voor sneldrogend synthetisch materiaal. Bijvoorbeeld een wandelbroek, loopbroek of sportshort.

Draag wandelschoenen of sportschoenen tijdens de wandeling. In de boot kan je bij mooi weer blootsvoets peddelen, maar je kan ook je schoenen aanhouden. Heb je waterschoentjes, dan kan je die gebruiken. Voorzie een waterdichte regenjas en regenbroek bij koud en nat weer.

Enkele items die afhankelijk van de activiteit van pas kunnen komen: 

  • plastic zak voor je schoenen

  • zonnebescherming

  • toiletpapier of zakdoekjes

  • eventueel regenjas en -broek

  • eventueel waterschoentjes

  • eventueel verrekijker

  • handschoenen (herfst/winter)

In de packraft zit je op een kussen, maar het valt niet te vermijden dat er druppels van je peddel in de packraft terecht komen, zelfs bij kurkdroog en stralend zonnig weer. In die laatste omstandigheden droogt je sneldrogende kledij dan ook weer op. In andere omstandigheden raden we een regenjas en regenbroek aan. Een setje reservekledij voor in de auto is altijd een goed idee. 

Het is niet toegelaten om te zwemmen in de waterlopen die onderdeel zijn van onze packraft microavonturen.

De opgegeven tijden en afstanden geven een indruk van de lengte van de totale tocht. De verwachte doorlooptijden zijn vastgelegd op basis van onze ruime ervaring, doch indicatief en voor iedereen verschillend. We rekenen zelf met volgende waarden: 

* Wandelen: 4 km/u
* Packraften: 2 km/u 

Daarnaast rekenen we ook 30 min per keer dat de packraft opgeblazen en opgeruimd moet worden. 

Voor de meeste activiteiten is ervaring met packraften en/of peddelen niet vereist. De bootjes zijn stabieler dan een kano of kajak zodat je je snel op je gemak voelt. Het is wel mooi meegenomen als je een avontuurlijke mindset hebt en graag in de natuur vertoeft. Indien ervaring wel vereist is, wordt dit aangegeven per activiteit.

Onze packraft microavonturen zijn uitgestippeld in veilige omstandigheden, toegankelijk voor iedereen, ook wie geen ervaring heeft. Met onze tips & tricks ga je vlot op weg. Uitdagendere trips worden steeds professioneel omkaderd zodat de risico’s minimaal blijven.

Onze tochten zijn goed te doen voor iedereen met een normale fysieke conditie. Een gezonde dosis wanderlust is mooi meegenomen. De packraft microavonturen draaien rond actief natuur beleven en dat zal je op het einde van de dag geweten hebben. 

De packraft microavonturen zijn zeer geschikt om met kinderen te doen. De afwisseling tussen wandelen en peddelen houdt de hele tocht boeiend. Voor wie goed kijkt, is er altijd iets te zien! Sportieve kinderen vanaf 15 jaar kunnen de trajecten zelfstandig afleggen, maar onder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 15 jaar delen een DUO packraft met een volwassene.

Honden zijn welkom als het baasje de veiligheid van de hond en andere deelnemers kan garanderen en vermijdt dat de boten beschadigd worden. Voor krassen e.d. zal ook een schadevergoeding aangerekend worden conform onze verhuurvoorwaarden. Ben je van plan om je hond mee te brengen? Vermeld dit dan zeker bij de opmerkingen in de reservatietool. 

De meeste van onze packraft microavonturen zijn uitgestippeld op waterlopen waar de waterstand het hele jaar door gunstig is om te peddelen, onder normale omstandigheden. We houden de waterstanden nauwlettend in de gaten en grijpen in bij extreme weerfenomenen die voor uitzonderlijk lage of hoge waterstand zorgen. Voor de activiteiten in de Ardennen zijn we veel afhankelijker van regenval. Last minute wijzigingen of annulering horen bij het organiseren op het ritme van de natuur.

Onze verhuurlocaties in Vlaanderen zijn geopend van april tem oktober, in functie van de gunstige weersomstandigheden. Wil je in de late herfst of winterperiode ook het water op? Ontdek dan onze packraft winter microavonturen onder begeleiding in de Ardennen. Wilder water pret verzekerd! 

Er zijn mogelijks horecagelegenheden of private woningen langsheen de trajecten van onze activiteiten beschikbaar bij hoge nood. Moest dat toch niet zo zijn, of te laat komen, biedt Moeder Natuur met plezier de gelegenheid om een beschut plekje op te zoeken.