Onder begeleiding

Actief Natuur Beleven

Hier vind je een overzicht van onze activiteiten.
Wil je mee op packraft microavontuur of verdiepen in bushcraft? Welkom!

Actief Natuur Beleven bevat voor ons twee doelen. Actief bezig zijn in de natuur: wandelen, fietsen, packraften, of andere manieren van sport en spel. Anderzijds hebben we tijdens de activiteiten steeds aandacht voor de natuur waarin we ons bevinden, zoeken we specifieke plekjes op en proberen we de natuur in ons op te nemen. We willen de natuur écht beleven.

Packraften is in volle ontwikkeling. Als nieuwe discipline onder de peddelsporten worden de mogelijkheden van deze robuuste opblaasbare kajaks getest en goedgekeurd. Packrafters vinden hun weg naar waterlopen van alle niveaus. We voorzien in begeleiding en opleiding via verschillende activiteiten.

Packraften instappen aan de rand van de rivier
Kobus Gemiddeld 1
Beversafari Leuven met kinderen 2 Gemiddeld 1
Bever

Packraften als middel om de natuur te ontdekken

Vanaf de rivier hebben we de kans om de wildernis langs de oevers te verkennen. We speuren naar beversporen of kijken naar de buizerds die boven ons hoofd op cirkelen. Als we geluk hebben, kunnen we de ijsvogel zien zitten op zijn favoriete tak boven het water.

Packrafts zijn lichtgewicht opblaasbare boten. Door hun stabiliteit op het water zijn ze veel toegankelijker dan kano’s of kajaks. Dit maakt de packraft de ideale metgezel om laaglandrivieren te verkennen. Je zit comfortabel op de eerste rij om 

Onze gepassioneerde gidsen brengen heel graag hun kriebel voor natuur over. Klaar om mee op packraft microavontuur te gaan en de natuur te ontdekken? 

We nemen je mee op sleeptouw met volgende activiteiten:

1. Beversafari Leuven

2. Zeearendsafari Diksmuide

3. Bushcraft & Packraft Weekend

4. Semois Avec Toi Weekend

5. Packraften met je hond

Packraften als peddelsport

Packraften is in volle ontwikkeling. Als nieuwe discipline onder de peddelsporten worden de mogelijkheden van deze robuuste opblaasbare kajaks getest en goedgekeurd. Packrafters vinden hun weg naar waterlopen van alle niveaus. 

Packraften.be werkte de voorbije jaren hard aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden om het packraften mee op de kaart te zetten. Daarbij dragen we veiligheid op en rond het water het hoogst in het vaandel. 

We volgden verschillende internationale opleidingen bij oa. Rescue3 Europe, Packraft Europe, International Rafting Federation, 

We stellen deze kennis en vaardigheden graag ter beschikking aan het brede publiek. Op die manier beantwoorden we aan de behoefte van packrafters van alle niveaus naar een onderbouwde opleiding voor techniek, veiligheid en (zelf)redding

Wil je beter leren packraften? Dan zit je goed bij de volgende activiteiten: 

1. Packraft Winter Microavontuur

2. Packraft Safety & Rescue (dagworkshop)

3. Benelux Packraft Meetup

Deze activiteiten zijn zowel voor ontdekkers als ervaren packrafters zeer interessant (en eigenlijk noodzakelijk). Het verwachte niveau wordt telkens aangegeven. 

Beversafari Leuven met kinderen 2 Gemiddeld 1
Packraft Winter Microavontuur
Packraft Winter Microavontuur
Packraft Safety & Rescue
Packraft introductie wildwater
Packraft Safety & Rescue
whitewater rescue technician sticker 1
International Rafting Federation logo 1
rescue 3 europe fill
WMA Logo 1

Reviews

Fagus Outdoor
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Jutta RoggenJutta Roggen
19:43 30 Jan 24
Ik huurde al enkele keren materiaal en kocht ook een packraft via Fagus Outdoor. Hierbij kreeg ik steeds een goede uitleg en dito advies. Op 21 januari nam ik deel aan een micro winter avontuur en ook hier bleek weer hoe correct Mathias werkt. Hij geeft een uitgebreide uitleg en zorgt ervoor dat je veilig op weg gaat. Hij neemt tijd voor alle deelnemers en zorgde voor een prachtige route en perfecte timing. Een aanrader!
Jeroen VercauterenJeroen Vercauteren
06:26 25 Jan 24
Alles perfect volgens afspraak verlopen en top materiaal!
sigrid blomsigrid blom
20:19 23 Jan 24
Wat een dag! Ons packraft Micro Winteravontuur was heerlijk. Heldere communicatie, hartelijke professionele begeleiding en een oprechte open sfeer gaven de sneeuw en de Ourthe een warme extra dimensie. Dankjewel Matias!
Joni FransenJoni Fransen
15:31 23 Jan 24
We namen deel aan het micro winter avontuur. De wandeltocht was uitdagend, maar leuk en had prachtige uitzichten. Ook het raften in groep was avontuurlijk en leuk! De begeleiding is professioneel en vriendelijk, het materiaal is kwalitatief. Ik boek zeker nog een trip!
Koen De LeeuwKoen De Leeuw
09:20 04 Oct 23
Onder begeleiding van Mathias ervaarde we al topmomenten. Een aanrader voor verhuur van packrafts en meer!
Anja CorthoutAnja Corthout
10:40 24 Jul 23
Formidabele ervaring! Topactiviteit! De rugzakken zijn zeer comfortabel en echt niet zwaar. De wandeling was geweldig!!! Langst de Ourthe , midden in de natuur. Mathias wist van alles over bevers, hij gaf uitleg over de natuur, de geschiedenis, de loop van de Ourthe zeer interessant! De wandeling werd aangepast aan de groep. De bootjes zijn gemakkelijk opblaasbaar. Een echte aanrader!!! Bedankt Mathias voor de super leuke dag! Je doet dat formidabel goed👍👍👍
Mattijs Van BruwaeneMattijs Van Bruwaene
13:39 08 May 23
Dagtocht in de ardennen met 13 packrafts! 12km wandelen tot aan de Semois en vervolgens 18km varen tot aan de camping in Haulmé. Echt een super ervaring! Perfect materiaal en levering tot aan de deur. Bedankt Mathias!
js_loader